Naslovna BIH Jeziv govor člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića: „Srbi su najveće zlo, a...

Jeziv govor člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića: „Srbi su najveće zlo, a centar tog zla je u Beogradu“!

0

U govoru od samo desetak minuta Bećirović je ko zna koliko puta pomenuo genocid, uz poziv na osvetu.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović održao je prekjuče u Potočarima, najblaže rečeno, jeziv govor. A počeo ga je riječima da je „Srebrenica jedini genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata“, a onda je za desetak i nešto malo više minuta riječ genocid  izgovorio još najmanje dvadesetak puta.

Mržnja na kvadrat

U okvirima uz ovaj tekst vidjećete koje su najzloslutnije poruke bezumnika iz Sarajeva, a ovde pomenimo samo da je za sve loše, reklo bi se i u svijetu, a ne samo ovde, optužio Srbe, uz poziv da svi stanu pod jedan barjak i obračunaju se s našim narodom.

U nekoliko navrata udario je na Dodika, ali je bilo potpuno jasno da mu je glavna meta Aleksandra Vučić, između ostalog, i zato što je upro prstom u Beograd kao „rasadnik zla“.

– Dame i gospodo, opasnost od ponavljanja genocida nad Bošnjacima nije otklonjena, ideologije, politike, mediji, velikodržavni centri moći, velikodržavne pretenzije i drugi faktori koji su doveli do genocida nad Bošnjacima ponovo su prisutni i ponovo prijete. Napadnut je mirovni proces i u toku je pokušaj i razaranje države BiH. Sve demokratske i patriotske snage moraju se zajedno okupiti pod zastavom BiH. Razjedinjenost zbog funkcija i komadić vlasti može voditi u mnogo veće nevolje. Političke svađe i propali obrasci političkog djelovanja nisu saveznici države BiH – rekao je Bećirović.

On je Srbe i srpsku politiku nazvao ideologijom zla. Onda je počeo da hvali udruženje Majke Srebrenice, predlažući da im se dodeli Nobelova nagrada za mir.

Komentarišući Bećirovićeve poruke, analitičar Branko Radun kaže da su one na ivici objave rata.

Takve poruke stižu redovno iz Sarajeva, bilo da je to od Bakira Izetbegovića, Denisa Bećirovića, nekog novinara… Sve to su ratnohuškačke poruke. Kada je riječ o Srebrenici i o tome da je sve vezano za taj događaj politika zla i genocid, taj narativ je prihvaćen i u dobrom dijelu zapadnih zemalja, a sve to ima za krajnji cilj jedno: da se uništi Republika Srpska.

Samo jedan put

Advokat Ivan Simić smatra da je glavni cilj ovakvih poruka upravo ubiranje političkih poena, ali je pitanje, kaže, koliko i narod to više želi da sluša:

– Da bi opstali na političkoj sceni, pojedini političari koji nisu u mogućnosti da osmisle svoju ideju koriste već postojeće narative i šalju poruke koje ni na koji način ne doprinose miru i stabilnosti. Upravo takve poruke stigle su sada iz BiH, a političari ovakve skupove, očigledno, koriste za sopstvenu promociju. Gotovo da nikada ne možemo čuti poruke koje bi doprinele poboljšanju odnosa. Sve ovo vodi samo ka jednom, a to su nestabilnost i eventualni budući sukob.

Još neke od užasnih poruka Bećirovića

* u toku je pokušaj i razaranje države BiH. Sve demokratske i patriotske snage moraju se zajedno okupiti pod zastavom BiH

* Kultura sjećanja je jedini izlazak iz spirale nasilja i zla i jedini način da izliječimo društvo od bolesti i mržnje. Zato je izbor jednostavan. Ili kultura sećanja ili ponavljanje zla

* Zašto se ne sankcionišu oni koji negiraju genocid? Zašto pojedini predstavnici međunarodne zajednice ponovo idu putem popuštanja politikama koje su sudski osuđene kao udruženi zločinački poduhvati?

* Da li ponovo biramo političare koji javno govore i rade na relativizaciji zločinačkog projekta „velike Srbije“

* Dame i gospodo, opasnost od ponavljanja genocida nad Bošnjacima nije otklonjena, ideologije, politike, mediji, velikodržavni centri moći, velikodržavne pretenzije i drugi faktori koji su doveli do genocida nad Bošnjacima ponovo su prisutni i ponovo prijete

* Postavio devet pitanja i na njih odgovorio, a sva do jednog odnose se na devedesete godine i navodno ponavljanje svega što se tada događalo.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube