Naslovna Najnovije JEZIVO UPOZORENJE VIKTORA ORBANA „Treba nam plan B, Rusija neće izgubiti!“

JEZIVO UPOZORENJE VIKTORA ORBANA „Treba nam plan B, Rusija neće izgubiti!“

0

Strategija EU u vezi sa sukobom u Ukrajini je propala, Rusija se ne može pobediti i mora se preći na novi plan, poručio Vikotor Orban.

Mađarski premijer je istakao da je Mađarska od početka osuđivala postupke Rusije u vezi sa Ukrajinom, ali tvrdi i da je reakcija Zapada na ruske postupke bila pogrešna.

„Koja je bila naša strategija? Ukrajinci će se boriti i pobeđivati na prvoj liniji, a Rusi gubiti. Šta je realnost? Ukrajinci se bore i ginu. Do čega smo došli? Rusija neće izgubiti, i uopšte neće promeniti svoju politiku. Stoga se moramo suočiti s realnošću. Moramo preći na plan B“, kazao je Orban, dodavši da Evropska unija trenutno nema takav plan.

Napomenuo je da zvanični Brisel, umesto preispitivanja svoje strategije, predlaže nastavak vojne i finansijske pomoći Kijevu. „Međutim, potpuno je besmisleno jednostavno slati novac Ukrajincima, to ne bi vodilo ničemu“, naveo je Orban.

Orban je zaključio da je jedini način da se „zaustavi besmislena smrt ljudi“ da se odmah prekine vatra i započnu mirovni pregovori kako bi se postigao dogovor za Ukrajinu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

X