Naslovna Crna Hronika Kako su Crnogorci u Parizu ukrali nakit vrijedan milione ovra? (VIDEO)

Kako su Crnogorci u Parizu ukrali nakit vrijedan milione ovra? (VIDEO)

Spektakularna pljačka juvelirnice u Parizu glavna je tema, kako svjetskih tako i domaćih medija. Prema novim infomarcijama, za ovo krivično djelo uhapšeno je dvoje ljudi i to u autobusu na liniji Pariz-Beograd.Pljačka se dogodila u utorak poslijepodne. Muškarac je ušao u luksuznu prodavnicu oko 17 časova i izvadio automatski pištolj. Uzeo je nakit i pobjegao sa plijenom procijenjenim na dva miliona evra.

Državljani Crne Gore, starosti 44 i 54 godine, uhapšeni su zbog sumnje da su iz zlatare u Parizu ukrali nakit vrijedan između dva i tri miliona evra. Kako prenose francuski mediji, oni su uhapšeni dan nakon pljačke zlatare “Šome” u pariskom arondismanu 8. Njih su juče oko 13 časova, u autobusu na autoputu nedaleko od granice sa Njemačkom, uhapsili pripadnici brigade za istraživanje i intervencije u Mecu, prenosi Vijesti.me.

U autobus su uletili specijalci i odmah je nastao haos, a putnici su bili u šoku. Detalje sa lica mjesta je ispričao jedan od putnika iz autobusa, a sve je prenio sajt Svi Srbi u Parizu.

Prema njegovim riječima, policija je pretresla autobus i u njemu našla plijen iz spektakularne pljačke juvelirnice iz centra Pariza. Pregledali su prtljag svih putnika i na kraju su dvojica muškaraca uhapšena.

Autobus se zaustavio na izlasku iz Francuske, da bi vozači i putnici predahnuli. Kada je trebalo da krenu dalje, počela je i drama. Policija je izvodila jednog po jednog putnika i detaljno pregledala torbe, što je zabilježeno i na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

Na njemu se vidi kako su putnici iznijeli torbe iz autobusa i otvorili ih, a policija im pretresa stvari, tražići ukradeni plijen. Policija je pregledala nekoliko kofera i torbi istovremeno. Putnici su vadili stvari iz torbe, a policija je prilikom pregleda prtljga bila veoma temeljna. Čitav prizor je snimio neko koje putovao tim istim autobusom, a snimano je kroz prozor vozila.

Pretres je trajao puna četiri sati, a kako ističe svjedok sa lica mjesta, osumnjičeni su udaljeni od autobusa sa lisicama na rukama. Mediji prenose da su pljačkaš i saučesnik, iznajmili sobu u pariskom arondismanu 3, te da su u apartmanu pronašli dokaze da su autobusom krenuli na put za Beograd.

Prema prema pisanju medija kod državljana Crne Gore pronađa je velika količina nakita koji je ukraden. Uhapšeni nisu od ranije poznati policiji, prenose Vijesti.me.

Određen im je pritvor, a na teret im je tužilaštvo u Parizu stavilo “organizovana pljačka sa oružjem i učešće u zločinačkom udruženju u cilju izvršenja krivičnog djela”, kaže tužilaštvo u Parizu.

Nova.rs