Naslovna Najnovije Nevjerovatan skok Srbije poslije pobjeda Zvezde, Partizana, Vojvodine i Čukaričkog.

Nevjerovatan skok Srbije poslije pobjeda Zvezde, Partizana, Vojvodine i Čukaričkog.

Sva četiri predstavnika Srbije u UEFA takmičenjima prošla su u narednu rundu. I ne samo to, nego smo ove nedjelje ostvarili savršen skor sa četiri pobjede što je izuzetno važno zbog koeficijenta!

Sve je počelo sa Crvenom zvezdom koja je razbila Kairat (5:0) i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, da bi još tri srpska predstavnika prošla u treću rundu Konferencijske lige. Čukarički je pobijedio Sumgait (2:0), Vojvodina je poslije drame bila bolja od Panevežisa (1:0), dok je Partizan potvrdio pobjedu protiv Dunajske Strede (2:0).

Ove četiri pobjede, uz još dvije koje su prošle nedjelje ostvarili Vojvodina i Partizan, odnosno i remi Čukaričkog, donijeli su u ovoj sezoni Srbiji već 1.625 bodova i pogurali ih do istorijski dobre pozicije.

Naime, Srbija je stigla do čak 12. mjesta na tabeli UEFA nacionalnog koeficijenta!

Uoči ove sezone bili su na 16. poziciji i jurili ulazak u najboljih 15 pošto to donosi brojne benefite – poput dva učesnika u Ligi šampiona – međutim, očigledno da mogu još bolje od toga. Srbija je prošle nedjelje stigla do 13. mjesta, da bi sada preskočila čak i Belgiju.

uefa rang lista Izvor: Screenshot/kassiesa.net

Ukupno, Srbija je trenutno na koeficijentu 25.500 i pitanje je da li će moći još da napreduje jer su ispred Ukrajina (28.500) i Austrija (28.750), ali je ovo svakako fantastičan rezultat.

Svi srpski klubovi nastavljaju takmičenje u Evropi i moći će dodatno da poprave rezultat, pa tako navijaju za Crvenu zvezdu protiv Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno za Partizan protiv Sočija, Vojvodinu protiv Laska i Čukarički protiv Hamarbija u Konferencijskoj ligi.

(MONDO)