Naslovna Najnovije KAMEN BI ZAPLAKAO! PUTIN se oprašta od poginulog prijatelja (POGLEDAJTE VIDEO)

KAMEN BI ZAPLAKAO! PUTIN se oprašta od poginulog prijatelja (POGLEDAJTE VIDEO)

Ruski predsjednik je naveo da je u pitanju „nezamjenjivi lični gubitak“, a Ziničeva je opisao kao čovjeka „izuzetne snage i hrabrosti“.

Jevgenij Ziničev je sa guvernatorom Aleksandrom Usom doputovao u Dudinku da provjeri kako teče izgradnja nove požarne stanice. U jednom trenutku režiser dokumentaraca Aleksander Meljnik (63) upao je u vodu.

– Sa snimateljem je stajao na ivici platforme… Snimatelj se okliznuo i upao u vodu. Bilo je dosta očevidaca. Niko nije uspio ni da dođe sebi, a Ziničev je skočio u vodu za čovekom i udario u kamen – objavila je glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan.

Putin se pozdravio sa Jevgenijevom udovicom Natalijom i sinom Denisom. Ruski lider je prišao otvorenom kovčegu i prislonio čelo na sanduk. Dugo je tako ostao zatvorenih očiju. Na ivici suza, vidno tužan i potresen potom se prekrstio.

Svi su primijetili da se s teškom mukom rastaje od vjernog saradnika i druga jer je kasnije još jednom prišao kovčegu, spustio glavu na njega, prekrstio se i potom se udaljio.

Kako je naveo, u pitanju je „nezamjennjivi lični gubitak“, a Ziničeva je opisao kao čovjeka „izuzetne snage i hrabrosti“.

– Dok je spasavao život, rizikovao je bez trunke razmišljanja i poginuo je ispunjavajući svoju dužnost – rekao je Putin.

Pojedini mediji prenose da je možda baš Ziničeva namjeravao da pripremi za nasljednika. Ziničev je za vrijeme Putinove vladavine zabilježio veliki napredak u službi.

– Znao sam da uvek mogu da računam na Evgenija čak i u najkomplikovanijoj situaciji, bio je prijatelj od povjerenja i profesionalac najvišeg ranga – poručio je ruski predsjednik.