Naslovna Najnovije Komandant SAJ-a, Spasoje Vulević: Američke Foke nam zavide (VIDEO)

Komandant SAJ-a, Spasoje Vulević: Američke Foke nam zavide (VIDEO)

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije vježbaju sa kolegama iz Amerike, Kine, Rusije, Francuske… Iako se radi o znatno većim i bogatijim zemljama, komandant SAJ-a Spasoje Vulević kaže da strani specijalci, poput američkih Foka, imaju na čemu da pozavide našim pripadnicima SAJ-a.

„Prošle godine su kod nas bili pripadnici američkih Foka. Do sada smo realizovali sedam džej setova – to su zajednički treninzi sa pripadnicima specijalnih jedinica američke Komande za specijalne operacije, izuzetno dobri i kvalitetni treninzi koji traju mjesec dana. Kada su bili kod nas i vidjeli koje smo automatske puške dobili, iznenadili su se, jer su daleko bolje i kvalitetnije od onih koje oni imaju“, kaže Vulević.

Komandant SAJ-a navodi da je njegova jedinica u poslednjih nekoliko godina dobila izuzetno dobru opremu i visokokvalitetna i tehnološka sredstava koja im olakšavaju rad.

„Ove godine, takođe, očekujemo dopunu, a sledeće godine i u okviru kapitalnih projekata koji su predviđeni za modernizaciju opreme Jedinice. Radi se o izuzetno vrednoj i izuzetnoj tehnološkoj opremi, koja nam olakšava da realizujemo uspješno krizne situacije u kojima se Jedinica angažuje – najrizičnije situacije, kada se angažujemo“, kaže Vulević, za RTS.