28.7 C
Banja Luka

Ko su ministri u Viškovićevom kabinetu (VIDEO)

Radovan Višković, mandatar za sastav nove Vlade RS, poslanicima Narodne skupštine RS, predlaže svoj budući kabinet.

Na njegov spiskom nalazi se 11 novih imena u odnosu na njegov prethodni kabinet.

Ministrica finansija ostaje Zora Vidović, koja je i do sada obavljala tu funkciju. Za ministra unutrašnjih poslova RS predložen je Siniša Karan, dosadašnji generalni sekretar Vlade RS.

Željko Budimir predložen je za ministra za naučno tehnološki razoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, dok je za ministra saobraćaja i veza predložen Nedeljko Čubrilović, dosadašnji predsjednik NS RS.

Ministar energetike i rudarstva ostaje Petar Đokić, a Alen Šeranić ostaje ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Takođe, na poziciji ministra za evropske integracije i regionalnu saradnju ostaje Zlatan Klokić, a Željka Stojičić, dosadašnja potpredsjednica NS RS, postaje ministrica prosvjete i kulture.

Dado Dogan bi trebalo da bude imenovan na poziciju ministra za porodicu, omladinu i sport, dok će ministar trgovine i turizma biti Sevlid Hurtić iz Doboja.

Ministar pravde RS postaje Miloš Bukejlović, dok je na poziciju ministra rada i boračko invalidske zaštite RS predložen Dragoslav Kabić.

https://youtu.be/Nj3AhQTxG6k

Ministrica uprave i lokalne samouprave bi trebalo da ostane Senka Jujić, a na poziciju ministra za prostorno uređenje bi trebalo da dođe Bojan Vipotnik.

Vojin Mitović bi s pozicije ministra komunikacija i transporta BiH trebalo da dođe na poziciju ministra privrede i preduzetništva, dok bi Savo Minić trebalo da postane ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prema ovoj listi, vidljivo je da bi SNSD trebalo da ima deset ministara, i to Vidovićevu, Karana, Budimira, Šeranića, Klokića, Stojičićevu, Mitrovića, Minića, Bukejlovića i Kabića dok bi socijalisti imali dva kandidata, predsjednika stranke Petra Đokića i Dadu Dogana.

Ujedinjenoj Srpskoj bi pripalo mjesto ministra za prostorno uređenje, dok bi Čubrilović iz Demosa preuzeo sektor saobraćaja na kojem se i nalazio prije preuzimanja pozicije predsjednika skupštine. Koaliciju za državu će predstavljati Hurtić, dok bi NPS Darka Banjca predstavljala Jujićeva.

Izvor: Nezavisne novine

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here