Naslovna Društvo Konzum pokrenuo humanitarni projekat „Budimo zlatni za djecu oboljelu od raka“

Konzum pokrenuo humanitarni projekat „Budimo zlatni za djecu oboljelu od raka“

0
Tim povodom Konzum je otkupio 1.000 zaštitnih maski u vrijednosti 5.000 KM i time pomogao rad udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“. Otkupljene zaštitne maske za višekratno korištenje sa simboličnom porukom „Budi zlatan“ Konzum će 04.02. pokloniti prvim kupcima u odabranim Konzum prodavnicama u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

„Za nas u Konzumu ovaj projekat predstavlja posebnu satisfakciju jer je u pitanju direktna pomoć i podrška oboljeloj djeci kao jednoj od najosjetljivijih kategorija našeg društva. Konzumova dugoročna opredjeljenost je društveno djelovanje usmjereno na pružanje svakog vida pomoći djeci, te vjerujemo da će ovaj projekat poslužiti kao primjer i drugim kompanijama da pokrenu slične humanitarne projekte. Zadovoljstvo nam je da imamo privilegiju omogućiti udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ prodaju maski u odabranim Konzum prodavnicama bez ikakve naknade što je još jedan dodatni vid naše podrške“, izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.

Prodaja maski „Budi zlatan“ uskoro počinje, te će svi koji žele na jednostavan način simboličnom kupovinom maske moći pružiti podršku oboljeloj djeci.

„Sretni smo i ponosni jer imamo za prijatelje društveno-odgovorne kompanije kao što je Konzum. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ ima glavnu misiju pružiti podršku djeci oboljeloj od raka. Od ovog februara, Konzum je zlatan za djecu oboljelu od raka. Podršku pruža kupovinom maskica Udruženja koje će dalje, besplatno, distribuirati svojim kupcima. Time će približiti naš rad građanima kao i načine na koje mogu biti podrška oboljelim mališanima. Hvala Konzumu za ovu veliku podršku“, izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

Podsjećamo da je aktivan i humanitarni broj 17010 putem kojeg svi koji žele mogu donirati 2KM udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ uz napomenu da je broj jedinstven za sve mrežne operatere u BiH. Zajedno možemo mnogo više, zato budimo zlatni za djecu oboljelu od raka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: