Naslovna Izdvajamo Najava povećanja struje je zločin prema narodu

Najava povećanja struje je zločin prema narodu

0

Povećavati cijenu električne energije u doba pandemije, kada ljudi svakodnevno ostaju bez posla, je čista bahatost i zločin prema sopstvenim narodom – istakao je Nedjeljko Glamočak, član Predsjedništva SDS, reagujući na izjavu Luke Petrovića, direktora Elektroprivrede RS da će cijena struje za domaćinstva uskoro biti povećana.

Ponovo će Elektroprivreda RS svoju nesposobnost u upravljanju resursima koje nam je dala priroda platiti našim novcem, dok vlast godišnje trpa milione КM u džepove vlasnika minihidrocentrala na osnovu naknade za obnovljive izvore energije koji pored što nam uništavaju rijeke, uzimaju i crno ispod nokta naših građana“, naglasio je Glamočak.

On je kazao da građani više neće ćutati dok vlast uvodi nove namete kako bi pratila svoju nesposobnost preko leđa građana Republike Srpske.

„Prirodna bogatstva, prije svega rijeke i rudna bogatstva, kao i nasleđena elekto-energetska infrastruktura iz bivše države bi trebali biti garant da struja bude jeftin energent za naša domaćinstva. Luka Petrović ponovo priča o tržišnoj cijeni struje za domaćinstva. To je kao kad bi vlast Saudijske Arabije svojim građanima uvela tržišnu cijenu na naftu“, objasnio je Glamočak.

On je kazao da je elektro-energentski sektor postao leglo javašluka i poligon za partijska uhljebljavanja i sumnjive nabavke.

„Građani godinama plaćaju naknade za obnovljive izvore energije gdje vlasnici minihidroeletrana uništavaju naše rijeke za ogroman profit. Za svake izbore u javna preduzeća, hidroelektrane i termoelektrane, se zaposli armija partijske vojske SNSD-a. Dvorske firme dobijaju milionske tendere za poslove koji vrijede desetostruko manje. I sad cijenu javašluka Luka Petrović želi da svali na leđa građana. Neka zna da neće moći“, zaključio je Glamočak.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: