26.7 C
Banja Luka

Kotoranin jajima gađao vozila iz pratnje Spajića

Službenici kotorske policije podnijeli su Sudu za prekršaje u tom gradu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kotoranina Marka Perovića zbog toga što je, kako je navedeno, gađao jajima vozila iz pratnje premijera Milojka Spajića.

Incident se, kako nezvanično saznaju podgoričke “Vijesti”, desio 15. maja prilikom održavanja dvodnevnog Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU), koji je u hotelu “Hyatt regency Kotor Bay” na Prčanju, okupio lidere zemalja regiona, predstavnike EU i Sjedinjenih Američkih Država. Domaćin tog skupa bio je premijer Spajić.

“Službenici Sektora policije Odeljenja bezbjednosti Kotor podneli su Sudu za prekršaje Budva – Odeljenje Kotor zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Marka Perovića iz Kotora zbog toga što se dana 15. maja 2024. godine oko 14 časova u mjestu Prčanj, ponašao naročito drsko na način što je bezbjednosni eskort sa štićenom ličnošću, predsednikom Vlade Crne Gore, gađao jajima, čime je počinio prekršaj iz… Zakona o javnom redu i miru”, piše u dnevnom izvještaju o aktivnostima kotorske policije koji je juče podnijet nadležnima, a u koji su “Vijesti” imale uvid, prenosi Tanjug.

Ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni Vlada nisu proteklih dana zvanično informisali javnost o ovom incidentu, odnosno činjenici da je premijer u Kotoru pred početak velikog međunarodnog skupa, čiji je bio zvanični domaćin, dočekan jajima kojima je gađana njegova kolona.

Građaninu koji je gađao Spajićevu pratnju prijeti visoka novčana kazna ili čak kazna zatvora. Prema Zakonu o javnom redu i miru koji reguliše prekršaj “naročito drsko ponašanje”, piše da “ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 do 1.000 evra ili kaznom zatvora do 60 dana”.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here