34.7 C
Banja Luka

Kovačević: Mi iz SNSD-a smo izabrali Konakovića i Trojku da završimo bitne stvari za RS

Predstavnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević komentarisao je današnju kritiku predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića upućenu Miloradu Dodik.

“Tako nam sada Konaković objašnjava i zašto je on formirao vlast sa Miloradom Dodikom i SNSD-om kao da se tu njega stvarno nešto pitalo, a sve ne bi li prikrio istinu da smo mi iz SNSD-a i Dodik izabrali njega i družinu iz sarajevske ‘Trojke’ kako bismo mi završili stvari koje su bitne za Republiku Srpsku”, rekao je Kovačević za Srnu.
Istakao je da su neke od tih stvari već završene, a od toga da li će završiti još neke koje su bitne za RS i SNSD zavisi i to da li će Konaković i Trojka ostati dio većine na državnom nivou.”Ono što opet vidimo kada je u pitanju Konaković, kao i svi drugi predstavnici političkog Sarajeva jeste jedno elementarno nepoznavanje i nerazumijevanje dejtonske BiH i ustavnog poretka u BiH. Tako nam Konaković kaže da mi ne možemo govoriti da je BiH po nekom pitanju neutralna, jer, kako on tvrdi, tri četvrtine građana misli na jedan način u BiH. Konaković mora da shvati da je to prvo na jedan način apsolutno netačno, a osim toga i nebitno”, rekao je Kovačević.

Tvrdi da BiH ima stav po pitanju spoljne politike samo onog trenutka kada se taj stav konsenzusom usaglasi na nivou Predsjedništva BiH.

“Kada svoj sud daju predstavnici dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Sve dok tog stava nema, BiH je po svakom pitanju neutralna i nema stav”, rekao je Kovačević.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here