Naslovna Izdvajamo NESTVARNA SCENA: Vojnici NATO pozdravili himnu Rusije (VIDEO)

NESTVARNA SCENA: Vojnici NATO pozdravili himnu Rusije (VIDEO)

0

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva „specijana vojna operacija“, dolaze iz sfere sporta.

„Novosti“ vam donose jednu nesvakidašnju priču, čija je nestvarnost upravo u tome kako se i u kom istorijskom trenutku desila.

U Rio da Žaneiru je upravo okončano Svetsko prvenstvo u streljaštvu za oružane snage. Učestvovale su mnoge države, odnosno pripadnici njihovih vojski, a bojkota Rusa nije bilo, za razliku od brojnih slučajeva u drugim sportskim disciplinama od početka pomenutog rata u Ukrajini.

Naprotiv.

Rusija je ne samo mogla da se takmiči, već je, za razliku od drugih sportskih događaja međunarodnog tipa, to mogla da učini uz svoju zastavu, grb, himnu…

I, himna je važna za ovu priču.

A i vojnička čast.

Naime, u kolektivnom nastupu, vojna reprezentacija Rusije je osvojila zlato na pomenutom šampionatu planete za oružane snage i, kako to već biva, posle dodele medalja – u čast pobednika intonirana je himna.

A onda su svi prisutni, pa i vojnici iz zemalja NATO, pozdravili himnu osvajača zlatne medalje, salutirajući pritom visoko podignutoj zastavi Ruske Federacije.

U duhu sporta, kako je i red.

Pogledajte i vi tu scenu (u centralnom planu su vojnici zemlje-domaćina, Brazila, ali su se salutiranju pridružili i svi ostali učesnici šampionata)

(večernje novosti)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube