Naslovna Republika Srpska Krave spriječile pljenidbu imovine Vladimira Usorca

Krave spriječile pljenidbu imovine Vladimira Usorca

0

Banka Srpske u stečaju pokušala je da zaplijeni pokretnu imovinu predsjednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara RS Vladimira Usorca zbog duga koji ne vraća. Međutim, izvršioci su se vratili praznih ruku jer im Usorac nije dozvolio da uđu na farmu zbog toga što su članovi njegove porodice pozitivni na virus korona, saznaje CAPITAL.

Banka Srpske potražuje od Vladimira Usorca oko 370.000 KM koje on već tri godine ne vraća, a za koje je založio pokretnu opremu na svojoj farmi.

Zbog toga je banka pred Osnovnim sudom u Prnjavoru pokrenula izvršni postupak, koji već tri puta bezuspješno pokušava da sprovede.

U Banci Srpske smatraju da Usorac namjerno opstruiše izvršni postupak zbog čega od suda traže da ovaj postupak, u skladu sa zakonom, sprovede i okonča.

Kako se vidi iz dokumentacije koja je u posjedu CAPITAL-a, Usorac je prvo tvrdio da se započeta demontaža založenih stvari ne može vršiti jer se krave „uznemiravaju i gube mlijeko“.

Nakon toga banka je tražila vještake veterinarske struke koji bi dao stručan odgovor na ove tvrdnje, ali se oni nisu odazvali na ročište.

Sudski izvršioci susrijedu ponovo bili na farmi Usorca, ali opet nisu uspjeli da oduzmu založenu imovinu.

Naime, Usorac ih je obavijestio da su članovi njegove porodice zaraženi virusom korona i nije dopustio demontažu.

U banci navode da zbog ovog slučaja imaju troškove, jer svaki put kad izvršioci izlaze na teren, oni moraju da plate kamione i ljude koji će pokupiti opremu zbog čega od suda traže da ovaj postupak okonča u što kraćem roku.

Usorac: Nema opstrukcije, neka plijene

S druge strane, Usorac tvrdi da nikakve opstrukcije nema i da postupak još nije priveden kraju iz objektivnih razloga.

Tvrdi i da je nudio banci da plati 150.000 KM duga, ali da je banka tražila i zatezne kamate na šta on nije pristao.

„Ako hoćete sve onda izvolite, plijenite. Pored te opreme, zakazana je i javna prodaja zemlje i stana koje sam založio. Ja sam im juče samo rekao da smo u izolaciji zbog toga što su mi sin i supruga zaraženi virusom korona i da zbog toga ne mogu na farmu. Neka sačekaju deset dana i sve će biti u redu“, kazao je on i dodao da mu je banka već oduzela dva robota.

(Capital)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: