Naslovna Izdvajamo KRENUO FRONTALNI NAPAD NA IZRAEL! Hezbolah im razvlači vojsku na severu, koristi...

KRENUO FRONTALNI NAPAD NA IZRAEL! Hezbolah im razvlači vojsku na severu, koristi se „fosforna municija“

0
Izrael brani na sve načine severnu granicu od hiljada boraca „Hezbolaha“ koji su krenili u frontalni napad!

Koristi se fosforna municija koja nije dozvoljena za ratovanje, naročito u urbanoj sredini.

Na ovaj način se vojska razvlači na nekoliko strana i kako Pravda saznaje, ovaj napad izgleda vrlo ozbiljno.

Šta je to fosforna municija?

Fosforna municija je artilački amunicijski projektil koji sadrži fosfor, hemijski element, kao aktivni sastojak. Fosforna municija se koristi u ratnim konfliktima i vojnim operacijama za razne namene. Fosfor ima specifična svojstva koja čine ovakvu municiju efikasnom u različitim situacijama:

Zaslepljivanje: Fosforna municija može se koristiti za zaslepljivanje neprijateljskih snaga tako što proizvodi jake svetlosne bleskove koji mogu privremeno oštetiti viziju.

Palenje: Fosfor može generisati visoku temperaturu kada se izloži vazduhu, što ga čini korisnim za palenje meta i objekata. Fosforna municija može izazvati požare i oštetiti vozila, objekte i infrastrukturu.

Dimni efekti: Fosforna municija takođe može generisati gust dim kada se aktivira, što se koristi za maglene teren i zaslon među neprijateljskim snagama.

Važno je napomenuti da korišćenje fosforne municije može izazvati humanitarne i ekološke probleme i česti su slučajevi kolateralnih šteta, uključujući ožege i oštećenje civilnih ciljeva. Zbog toga je upotreba fosforne municije u ratu zabranjena ili obezbeđena regulativama i konvencijama o oružju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube