Naslovna Najnovije Netanjahu: Borićemo se do pobjede

Netanjahu: Borićemo se do pobjede

0

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će se „boriti do pobjede“ u Gazi i nagovijestio da nema pauze u bombardovanju niti u pripremama za očekivanu izraelsku vojnu invaziju na enklavu nakon što je Hamas oslobodio dvoje američkih talaca.

Hamas, islamistička grupa koja upravlja Gazom, oslobodila je Amerikanke Džudit Tai Ranan /59/ i njenu ćerku Natali /17/, koje su kidnapovane u napadu na južni dio Izraela 7. oktobra.
Fotografija koju je Rojters dobio nakon oslobađanja prikazuje dvije žene okružene sa tri izraelska vojnika, dok se one drže za ruke sa Galom Hiršom, izraelskim koordinatorom za zarobljene i nestale.
Uri Ranan, otac tinejdžerke, rekao je da je razgovarao sa ćerkom telefonom. „Zvuči veoma, veoma dobro, veoma srećna – i izgleda dobro“, rekao je on.
Hamasovi naoružani napadači upali su u Izrael i ubili 1.400 ljudi, uglavnom civila, i oteli oko 200 osoba. Dvije Amerikanke su prvi taoci za koje su obje strane potvrdile da su oslobođene.
„Dvoje naših otetih su kod kuće. Ne odustajemo od napora da vratimo sve otete i nestale ljude. U isto vrijeme, nastavićemo da se borimo do pobjede“, rekao je Netanjahu u saopštenju objavljenom kasno sinoć.
Abu Ubaida, portparol Hamasovog naoružanog krila, rekao je da su taoci pušteni djelimično „iz humanitarnih razloga“ kao odgovor na posredničke napore Katara.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube