Naslovna Region Krivokapić podnio krivičnu prijavu protiv Veljovića

Krivokapić podnio krivičnu prijavu protiv Veljovića

0

Zdravko Krivokapić, kao što je i najavio, podneo Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv savetnika crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Crnogorski premijer je u obrazloženju krivične prijave protiv Đukanovićevog savetnika i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića, naveo da je Veljović javno pozvao i apelovao na službenike policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje.

Time je, navodi se dalje u prijavi, izvršio krivično delo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu pritvor, a zatim da tužilaštvo u roku od 30 dana sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog dela.

Krivokapić je u utorak najavio da će kao građanin podneti krivičnu prijavu protiv Vlejovića.

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je „sveta dužnost i obaveza“ svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Povod za ovaj Veljovićev poziv pripadnicima policije na neposlušnost je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra.

Povodom ovog teksta Veljović je saslušan u Tužilaštvu, gde je rekao da je to njegov lični stav.

(Tanjug)