Naslovna Izdvajamo Lavrov: Na primjeru tzv. Kosova se najbolje ogledaju pravila SAD koja služe...

Lavrov: Na primjeru tzv. Kosova se najbolje ogledaju pravila SAD koja služe njihovim hirovima!

0

„SAD ne donose prave zaključke, već slijede pravila koja niko nije vidio i koja služe njihovim hirovima. Sada vrše pritisak na teritorijalni integritet. Nisu priznali referendum na Krimu, a za jednostrano proglašenje o nezavisnosti Kosova, rekli su da je to zasnovano na principu samoopredjeljenja naroda. U tome se ogledaju ta njihova pravila“ , izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za štampu u Rio de Žaneiru nakon sastanka ministara spoljnih poslova G20.

„Zapad nema pravo da se miješa u naše unutrašnje stvari, oni sami imaju balvan u oku. Trenutna situacija u svjetskoj ekonomiji je grubo iskrivljena metodama koje Zapad koristi da kažnjava one koji ne poštuju njegova pravila koja su očigledno neokolonijalne prirode“, kazao je Lavrov.

Govoreći o Ukrajini, Lavrov je istakao da bahatost i preokupacija Zapada rusofobijom ne dozvoljavaju da se govori o pregovorima u toj zemlji.

„Na moju veliku žalost, ta zaokupljenost rusofobijom i tako arogantna pozicija, koja se posebno uvlači u Njemce, dok su je Britanci uvijek imali, je neizlječiva i ne nestaje nigdje. I u ovoj situaciji, kako da govorimo o pregovorima?“, upitao je Lavrov.

On je napomenuo da je Rusija potvrdila svoje riječi o spremnosti za pregovore prije dvije godine u Istanbulu i kao primjer naveo izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je ranije rekao novinarima da „ne vidi uslove za početak pregovora“.

„Ono što kažu naše kolege, neka sami objasne zašto kategorički ne žele nikakav ozbiljan dijalog o stvarnim problemima koje su sami stvorili u Ukrajini“, naglasio je on.

(RT Balkan)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: