Naslovna Najnovije Lavrov o dešavanjima na KiM: „Velika eksplozija“ moguća u centru Evrope

Lavrov o dešavanjima na KiM: „Velika eksplozija“ moguća u centru Evrope

0

„Velika eksplozija“ mogla bi da se dogodi u centru Evrope, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

„Ogromna eksplozija mogla bi se dogoditi centru Evrope. Situacija je alarmantna, ali Zapad je postavio kurs za potpuno potčinjavanje svakog ko na neki način iznosi svoje mišljenje“, rekao je Lavrov novinarima tokom posjete Keniji.

Kosovska policija je prošle sedmice upotrijebila silu da postavi gradonačelnike etničke Albance na sjever Kosova poslije izbora u aprilu koje je bojkotovala velika većina birača. Ankete su proglašene validnim uprkos odzivu manjem od 3,5 odsto.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Srbije je optužio KFOR za nereagovanje.

Policija samoproglašenog Kosova jutros je bacila suzavac na zaposlene u lokalnoj samoupravi u Zvečanu koji su pokušali da uđu u zgradu, nakon što su ih propustili pripadnici Kfora.

Nakon pokušaja građana sa sjevera Kosova i Metohije da u petak, 26. maja spriječe policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo je do sukoba u kojima je policija upotrijebila suzavac, dimne i šok bombe.

Srbija je nakon sukoba stavila svoje oružane snage u punu borbenu pripravnost i pomjerila ih blizu administrativnog prelaza.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube