Naslovna Izdvajamo SRBIJA SPREMA NAPAD NA KOSOVO? Do 14 časova završiće raspoređivanje jedinica Vojske

SRBIJA SPREMA NAPAD NA KOSOVO? Do 14 časova završiće raspoređivanje jedinica Vojske

0
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da će se do 14 časova završiti potpuno raspoređivanje formacija jedinica, u skladu sa naredbom predsednika Srbije Aleksandra Vučića od petka, i naglasio da vojska ostaje u povišenom stepenu borbene gotovosti, prenosi N1.

Jedinice Vojske Srbije će biti pripremljene da izvrše svaku naredbu, u nadi da će se naći političko rešenje, naveo je Vučević.

Ocenio je da Kfor štiti „kosovsku policiju i uzurpatore demokratije, samozvane predsednike opština od stanovnika kojima bi trebalo da budu gradonačelnici“.

 

„Prsten Kfora meni deluje kao prsten koji ojačava odbranu kosovsku policije od golorukog narod. Danas je američki ambasador u Prištini pozvao ove samozvane gradonačelnike izabrane u kontejner izborima, od toga dvojica su se odazvala, iz Tačijeve partije, dok dvojica iz Kurtijeve nisu. Ni tu nemate kompletiranu“, dodao je.

Vučević je rekao da je na politici i diplomatiji da se nađe političko rešenje.

Naveo je da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije u komunikaciji sa komandantom Kfora, koji mu je poručio da će ova Misija obezbediti mir i da neće dozvoliti sukob kosovske policije sa srpskim življem.

Na pitanje šta Vojska može da uradi, odgovorio je da ona nije zadužena za dijalog i da ona štiti teritoriju i vazdušni prostor naše države.

„Mi ne procenjujemo, kao VS, šta bi u nekom imaginarnom procesu mogla da uradi, već se postavljamo da može da izvrši svaki zadatak a u kontekstu suvereniteta naše države. Očekivanja su da se ovo politički reši. A zašto je podginuta borbena gotovost? Da ne bismo čekali Srbe na Jarinju sa ćebadima, vodom i sendvičima, već da oni koji treba da znaju – znaju da postoje crvene linije, i da ne može da se ponovi 5. avgust 1995. ili 17. mart 2004, ili 1. maj kada je sprovedena akcija Bljesak, a mi da idemo na roštiljanje. To nije više ta Srbija“, rekao je, i dodao da se situacija prati.

Izvor: N1

BONUS_:

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube