Naslovna Sport Lebron izabrao Jokića i Dončića u svoju ekipu

Lebron izabrao Jokića i Dončića u svoju ekipu

0
Srpski košarkaš Nikola Jokić učestvovaće na ovogodišnjem „Ol-star“ meču NBA lige u timu Lebrona Džejmsa, koji ga je izabrao kao četvrtog pika.

„Kralju“ i „Džokeru“ društvo u ekipi među starterima će praviti Luka Dončić, kao i Stef Kari i Janis Adetokumbo.

NBA liga je ponovo javno i televizijski pokriveno održala biranje ekipa za „Ol-star“ meč. Kao igrači sa najviše glasova, kapiteni ekipa su Lebron Džejms i Kevin Durent.

„Kralj“ Lebron je izabrao svog najvećeg konkurenta za nagradu najkorisnijeg igrača – Janisa Adetokumba, dok je Durent odabrao svog saigrača iz Bruklina Kajrija Irvinga.

Džejms je očekivao takav potez, što mu je sačuvalo Stefa Karija za drugog pika, a Durent je na drugoj strani izabrao Embida.

Lebron je potom ispunio svoju želju i upario se sa Lukom Dončićem, za kojeg je često govorio da ga podsjeća na njega i sa kojim je imao velike poslovne planove.

Durent je odgovorio na to izabravši Kavaja Lenarda, osvajača trofeja najkorisnijeg igrača prošle sezone na „Ol-staru“.

Konačno, kao četvrtog pika, Lebron je ispred Tejtuma i Bila, odabrao srpskog centra Nikolu Jokića, rekavši da bira kartu koja nije dozvoljena u mnogim igrama – „džokera“ Nikolu Jokića.

Jokiću će ovo biti treće uzastopno učešće na sudaru svih zvijezda NBA lige, ali prvi put kao starteru.

Pored pomenutih Džejmsa, Karija, Adetokumba i Dončića, Jokiću će saigrači biti: Lilard, Simons, Pol, Braun, Džordž, Sabonis i Gober.

Durentovu ekipu, pored Irvinga, Embida, Lenarda, Tejtuma i Bila, čine Harden, Buker, Vilijamson, Lavin, Rendl, Vučević i Mičel.

NBA „Ol-star“ meč ove godine biće održan 7. marta u Atlanti. Takmičenje u zakucavanjima biće održano na poluvremenu, dok će pre susreta igrači odmjeriti snage u borbi veština i brzom šutiranju trojki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: