Naslovna Republika Srpska U Srpskoj još 176 zaraženih, umrlo sedam ljudi

U Srpskoj još 176 zaraženih, umrlo sedam ljudi

0
Zaraza virusom korona u posljednja 24 časa potvrđena je kod 176 osoba u Republici Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva.

Preminule su osobe srednje i starije životne dobi iz Trebinja (dvije), Istočne Ilidže, Pala, Ugljevika, Zvornika i Modriče

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol“ Luka u Doboju u ovom je periodu obavljeno testiranje 668 laboratorijskih uzoraka.

Najviše novozaraženih – 67 ljudi je iz Banjaluke. Zaraženo je i 20 osoba iz Bijeljine, devet iz Gradiške, po osam iz Doboja i Pala, po sedam iz Laktaša i Prijedora, pet iz Milića, po četiri iz Srpca, Modiče, Teslića, Foče i Čelinca, po tri iz Zvornika, Istočne Ilidže, Novog Goražda i Ugljevika, po dvije iz Bratunca i Vlasenice i p jedna iz Višegrada, Istočnog Starog Grada, Kozarske Dubice, Novog Grada, Oštre luke, Han Pijeska, Čajniča, Šekovića i Šipova.

Radi se o 72 muškarca i 104 žene, od kojih je 17 mlađe, 108 srednje i 51 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 44.286 slučajeva virusa korona, a preminulo je  2.277 osoba.

U Republici Srpskoj do sada se oporavilo 36.488 osoba, a testirano je ukupno 204.619 ljudi.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 579, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 246, a u ostalim bolnicama 333 . Na respiratoru je 65 lica (35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 30 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.343 osoba, a nadzor je završen kod 140.626 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: