Naslovna Najnovije Lukač putnika u helikopteru osigurava na četvrtinu miliona

Lukač putnika u helikopteru osigurava na četvrtinu miliona

0

– Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske traži osiguravajuću kuću kojoj je spremno da na godišnjem nivou plati 46.800 KM za osiguranje helikoptera, posade i putnika.

Osiguranje treba da obuhvata obavezno osiguranje vazduhoplova od odgovornosti za štetu prouzrokovanu trećim licima i osiguranje lica od posljedica nesretnog slučaja pri upravljanju i vožnji helikopterom (članovi posade i putnici).

Helikopter za koji je neophodno osiguranje je novi Ansat koji u Srpsku treba ove godine da stigne iz Rusije. Osiguranje treba da pokriva područje BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Suma osiguranja za treća lica iznosi sedam miliona SDR ili 16,4 miliona maraka, dok suma osiguranja za putnike iznosi 250.000 SDR ili 588.747 KM po jednom licu.

„Usluga osiguranja za jedan helikopter, članove posade i putnike za vrijeme upravljanja i vožnje letjelice obuhvata osiguranje dva člana posade i sedam putnika“, navedeno je u tenderu MUP-a.

Suma osiguranja za jednog putnika ili člana posade za smrt usljed nezgode iznosi 100.000 SDR ili 235.499 KM, dok suma osiguranja za trajni invalididtet iznosi 250.000 SDR ili 588.747 KM.

Sve osiguravajuće kuće zainteresovane za osiguranje, ponudu MUP-u mogu da podnesu do 9. aprila.

CAPITAL je objavio da je Vlada Republike Srpske dala nedavno saglasnost da MUP potroši šest miliona maraka za helikopter, radare i oklopna vozila “Despot”.

U Republiku Srpsku je krajem prošle godine stigao prvi od tri helikoptera koje je MUP kupio u Rusiji.
Prvi helikopter trebalo je da stigne u septembru 2020. godine, ali je isporuka kasnila zbog pandemije. Drugi helikopter bi trebalo da bude isporučen do maja 2021, a treći u januaru 2022. godine.

„Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, isporuka drugog helikoptera se očekuje u toku ove godine“, naveli su u MUP-u.

(Capital)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube