Naslovna Najnovije Medvedev: Moguće formiranje novog vojnog saveza

Medvedev: Moguće formiranje novog vojnog saveza

0

MOSKVA – Zapad će biti spreman da u nedogled pokušava da razbije ili uništi Rusiju, a u svijetu bi u međuvremenu mogao da nastane novi vojni savez, smatra zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Sastanak u Ramštajnu i snabdijevanje Kijeva teškim naoružanjem ne ostavljaju nikakvu sumnju da će naši neprijatelji nastaviti u nedogled svoje pokušaje da nas razbiju ili čak unište. A imaju dovoljno oružja za to. Takođe, bi mogli da počnu da proizvode novo, ako bude potrebno“, napisao je Medvedev na „Telegramu“.

On je navodi da bi u slučaju produženog sukoba u jednom trenutku moglo doći do formiranja nove vojne alijanse koju će činiti „države iznervirane Amerikancima i njihovim saveznicima“.

„Svijet će biti stabilnije mjesto kada SAD napuste Evropu i preostale jadne Ukrajince, ako ne bude suviše kasno“, napisao je Medvedev.

Ministri odbrane iz 50 zemalja sastali su se u petak u bazi Ramštajn u Njemačkoj kako bi razmotrili dalju pomoć Kijevu.

Ministar odbrane Njemačke Boris Pistorijus rekao je da nije postignut konsenzus po pitanju slanja tenkova „leopard“ u Ukrajinu, ali nije isključio da bi takva odluka mogla biti donijeta u narednih nekoliko dana.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube