Naslovna Izdvajamo NOVA PROVOKACIJA! Vozilima s registarskim tablicama Srbije zabranjeno kretanje po Kosovu

NOVA PROVOKACIJA! Vozilima s registarskim tablicama Srbije zabranjeno kretanje po Kosovu

0
epa10290163 A motorist takes off stickers covering the national markings on his Serbian car license plates in Northern Mitrovica, Kosovo, 06 November 2022. Kosovo Serbs protested after a dispute over license plates and personal documents that triggered a Serb walkout from their jobs in institutions of Republic of Kosovo. EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Vozilima sa registarskim tablicama gradova na Kosovu koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nije dozvoljeno kretanje na putevima po Kosovu, saopšteno je iz tkz Kosovske policije.

Iz tkz Kosovske policije navode da su dobili naredbu da primijene odluku tkz Vlade Kosova kojom se zabranjuje upravljanje vozilima sa registarskim oznakama koje izdaju odjeljenja MUP-a Srbije izmještena sa Kosova.

Iz policije tvrde da se vozilima čija registracija još traje, a koja nije produžena poslije 10. decembra može nesmetano upravljati do isteka registracionog perioda.

„Vozilama koja su registrovana na srpske tablice poslije 10. decembra zabranjeno je kretanje i ulazak na teritoriju Kosova“, navode iz tkz KPS-a.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube