Naslovna Najnovije Mekgregor: Ruski malj će na zimu zdrobiti i režim Zelenskog i sve...

Mekgregor: Ruski malj će na zimu zdrobiti i režim Zelenskog i sve što ostane od ukrajinske armije

0
Politika Vašingtona prema ukrajinskom sukobu postaje sve čudnija, ocenio je bivši savetnik američkog ministra odbrane pukovnik Daglas Mekgregor.

Za primer je uzeo izjavu bivšeg direktora CIA i bivšeg komandanta američkih i NATO snaga u Avganistanu, Dejvida Petreusa, da bi zapadne zemlje na čelu sa SAD trebalo da intervenišu u sukobu između Moskve i Kijeva.

Svojim u Vašingtonu je poručio: „Ne smećite s uma da Ukrajina nije Irak, a da se ruska vojska ne vozi u pikapovima sa mitraljezima“.

Mekgregor smatra da je Petreusova inicijativa indirektna potvrda da su ukrajinske oružane snage u kritičnom stanju:

„Bez stranih boraca i poljskih vojnika koji ratuju u njenim uniformama, ukrajinska armija neće moći da izdrži zimsku ofanzivu ruske vojske. Ruski malj koji treba da padne na režim Zelenskog zdrobiće sve što je preostalo od ukrajinskih snaga. A jedini način da se produži vek kijevskih vlasti je spremnost Vašingtona da se direktno umeša u sukob pre nego što bude prekasno“.

Mekgregor je uveren da za SAD nije dobro što se u Vašingtonu ne razmišlja o troškovima i posledicama koje će uslediti nakon ulaska u sukob zemalja NATO:

„Intelektualni i profesionalni nivo  vojnog rukovodstva Sjedinjenih Država je na žalosno niskom nivou. Tamo su spremni da se priklone svakoj glupoj ideji. A u drugi plan se guraju gubici, pitanja logistike, municije, medicinske podrške i evakuacije koja će biti potrebni ako alijansa uđe u sukob sa Rusijom“.

Mekgregor naglašava da je jedini siguran način za administraciju DŽoa Bajdena u Ukrajini – da posreduje da dođe do mira, a ne da vodi eskalaciji.

Izvor: Fakti.org

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube