Naslovna Region MILAČIĆ ABAZOVIĆU: DA LI SU OPSTRUKCIJE „EMOTIVNA KOLEBANjA“, PITAJTE PREMIJERA ZAŠTO JE...

MILAČIĆ ABAZOVIĆU: DA LI SU OPSTRUKCIJE „EMOTIVNA KOLEBANjA“, PITAJTE PREMIJERA ZAŠTO JE AKCIJA USPJELA

0

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izjavio je danas „sve bih pitao ko bi izašao pred javnost i građane da se nešto desilo Patrijarhu SPC, ja vam kažem da ne bi izašao niko osim mene“. Takođe, Abazović je rekao da nije bilo slučajeva otkazivanja poslušnosti u sektoru bezbjednosti, već da je bilo slučajeva određenog emotivnog kolebanja kod pojedinih ljudi.

Potpredsjedniče Vlade, stvar je previše ozbiljna da se ne bi čula puna istina. Kažete da biste Vi bili jedini koji bi izašli pred javnost i građane da se nešto desilo Patrijarhu, tokom ustoličenja. A ja Vama kažem, iako Vi to lično znate, da bi jedini – ako već govorimo u tim kategorijama, koji bi tako nešto, kada već to pominjete – to bio onaj koji je jedini potpuno i bespogovorno to veče preuzeo punu odgovornost za cijelu istorijsku akciju, koju je i cijelo vrijeme zagovarao, i naložio, i kojom je rukovodio, a to je premijer Zdravko Krivokapić.

Dobro znate da je ta njegova odlučnost išla dotle da je onima koji su se, kako ste rekli, „emotivno kolebali“, a pred svima nama, pa i pred Vama, tražio da ako treba i svojim imenom i prezimenom potpiše da na sebe lično preuzima potpunu odgovornost za cijelu akciju koju je zahtijevao.

Gospodine Abazoviću, sektor bezbjednosti nije, kako ste rekli, funkcionisao besprekorno, nego je to veče, veče ogromnog državnog rizika kada je država bila suočena sa pučom, bio u rasulu, sve dok premijer lično nije svojom odlučnošću i cjelonoćnom upornošću uspostavio red i obezbijedio striktno poštovanje obavezujućih odluka Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Gospodine Abazoviću, to što Vi nazivate „emotivnim kolebanjem“, da nije bilo onakvog djelovanja premijera lično, ovu zemlju bi koštalo ljudskih života i dalekosežnijih teških posledica po nacionalnu bezbjednost.

Gospodine Abazoviću, da li je „emotivno kolebanje“ striktno odbijanje pojedinih da ispune ono na šta su obavezni? Da li je „emotivno kolebanje“, ili opasno anti-državno djelovanje, kada zbog nečijeg odbijanja akcija kasni više sati, a sa svakim satom kašnjenja se povećava rizik? Da li je „emotivno kolebanje“ kada se daju određene netačne informacije? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko neće da zaštiti Ustav? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko neće da zaštiti prava vjernika i jedne vjerske zajednice? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko neće da zaštiti Crnu Goru? Da li je „emotivno kolebanje“ kada neko vrši opstrukcije?

Pitaćete me, gospodine Abazoviću, pa kako je onda sve ipak uspješno izvedeno. Odgovoriću Vam onako kako je jedino, u ovom trenutku, moguće: Pitajte Premijera.

Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini