Naslovna Najnovije ZLO NEMA MIRA! Cetinjska Skupština raspravlja o dodjeli Cetinjskog manastira Miraševoj sekti?

ZLO NEMA MIRA! Cetinjska Skupština raspravlja o dodjeli Cetinjskog manastira Miraševoj sekti?

0

Društvenim mrežama kruži fotografija dnevnog reda 29. sjednice Skupštine prijestonice Cetinje, gdje će se, između ostalog, raspravljati i o građanskoj inicijativi za vraćanje Cetinjskog manastira nekanonskoj nepriznatoj sekti Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi Miraša Dedeića.

U dokumentu koji kruži društvenim mrežama, ovo će biti druga tačka dnevnog reda zasijedanja Skupštine prijestonice koja je zakazana za 14.09.2021.

Ovim potezom evidentno je da Demokratska Partija Socijalista ne želi odustati od svog nauma destabilizicaije Crne Gore. Svjesni da Miraš Dedeić sa svojom CPC nikada neće biti priznat kao legitimna i kanonska vjerska zajednica, pokušavaju silom da preuzmu Cetinjski manastir.

Cetinjski manastir je, podsjećamo sjedište Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske Pravoslavne Crkve, jedine legitimne kanonske autokefalne Pravoslavne zajednice u Crnoj Gori. Manastir je 2005. godine katastarski upisan kao vlasništvo opštine Cetinje, ali je Ustavni sud oborio tu odluku. Opština je sve ove godine bila dužna da manastir preknjiži na Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske Pravoslavne Crkve, ali to nikada nisu učinili.