Naslovna Najnovije Milada Šukalo predložena za zamjenika gradonačelnika Banjaluke

Milada Šukalo predložena za zamjenika gradonačelnika Banjaluke

0

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predložiće poznatu aktivistkinju Miladu Šukalo za svog zamjenika, nezvanično saznaje Srpskainfo.

Milada Šukalo je u Banjaluci već godinama poznata po humanitarnom radu, aktivizmu, te svom radu u oblasti menadžmenta ljudskih resursa.

Ova humanitarka i aktivistkinja je rođena u Konjicu 1983. godine, gdje je završila osnovnu školu, a zatim i opštu gimnaziju.

Obrazovanje je nastavila u Mostaru, gdje je na Nastavničkom fakultetu stekla zvanje profesora pedagogije.

Upisala je postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, sa željom da magistrira na temu o cjeloživotnom obrazovanju.

Nakon pet godina rada u školi, svoj profesionalni angažman nastavila je u privatnom sektoru, na pozicijama menadžera, a zatim i izvršnog direktora za marketing i medije.

Pored marketinga njen fokus je bio na radu sa ljudima, te je zbog toga dalji angažman nastavila u oblasti menadžmenta ljudskih resursa.

Trenutno je zaposlena na poziciji menadžera ljudskih resursa, u kompaniji koja broji preko 250 zaposlenih.

Milada ima preko 15 godina iskustva i rada u nevladinom sektoru. Angažovana je kao predavač i moderator za mnoge međunarodne organizacije poput OSCE-a, UNICEF-a, „Save the childran“ i mnogih drugih.

Fokus njenog interesovanja je bila omladinska politika, javno zagovaranje, projektni menadžment i građanski aktivizam.

U ovom gradu poznata je po učešću i organizaciji mnogih građanskih inicijativa koje se bore za očuvanje životne sredine. Bila je jedan od inicijatora GI „Nova Varoš“, tokom koje su građani uspjeli da sačuvaju zelenilo u ovom nasealju i izbore se da se na tom mjestu ne pravi zgrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: