Naslovna Najnovije Miličević diže kredit 5,5 miliona, troškovi obrade kredita 873 000KM

Miličević diže kredit 5,5 miliona, troškovi obrade kredita 873 000KM

0

Opština Teslić, na čijem je čelu Milan Miličević, odlučila je da se zaduži za 5,5 miliona maraka kako bi finansirala kapitalne projekte, a troškovi kredita iznosiće preko 870 hiljada maraka.

Na Portalu javnih nabavki opština Teslić traži banku koja im je spremna dati kredit od 5,5 miliona KM na deset godina i to sa fiksnom kamatnom stopom od maksimalno tri odsto godišnje, dok će se za obezbjeđenje kredita koristiti mjenice opštine.

Procjenili su da će na iznos od 5,5 miliona KM, za troškove obrade kredita i kamate dati oko 873 hiljade KM.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, projekti koji će biti finansirani kreditom su rekonstrukcija gradskog mosta u iznosu od 600.000 KM, kao i regulacija korita rijeke Velike Usore za šta se procjenjuje da će biti potrebno 1,2 miliona maraka.

Opština planira izdvajanje od tri miliona maraka za izgradnju distributivne i sekundarne vodovodne mreže u MZ Osivica, Gornja Radnja, Ukrinica, Rastuša, Čečava, Ljeljug i Vlajići, dok će 700 hiljada KM dati za rekonstrukciju ulica I Krajiškog Korpua, Aleksandra Rajkovića i Kralja Petra I.

Kada su u pitanju ekonomska i finansijaka podobnost, ponuđač je dužan dostaviti pozitivan bilans stanja i uspjeha za finansijsku 2020. godinu.

Podsjećamo načelnik Miličević se godinu dana nakon dolasku na čelo Teslića prije devet godina pohvalio da je smanjio dug ove opštine  za dva miliona maraka.

CAPITAL: Bojana Ninković