Naslovna Izdvajamo MUK U REPUBLICI SRPSKOJ! SIPA hapsi samo SRBE! OVO SU NJIHOVA IMENA

MUK U REPUBLICI SRPSKOJ! SIPA hapsi samo SRBE! OVO SU NJIHOVA IMENA

0

Pored Gorana Sarića, nekadašnjeg komandanta Specijalne brigade policije Republike Srpske, u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšeni su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za zločine počinjene u Bijeljini tokom 1992. godine.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su sedam osoba zbog sumnje da su kao pripadnici policijskih struktura Republike Srpske učestvovali u ubistvu veće grupe muslimana, među kojima su bile žene i djeca u mjestu Balatun kod Bijeljine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN BiH) saznaje da su među uhapšenima Živan Miljanović, pomoćnik komandira Stanice javne bezbjednosti (SJB) Bijeljina, Stevo Bokarić, pripadnik Službe državne bezbjednosti Bijeljina, Jovica Petrović i Mirko Šimić, pripadnici Interventnog voda SJB-a, te Ljubo Marković i Slavenko Kočević, pripadnici Specijalnog voda Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

BIRN BiH je ranije pisao da je uhapšen i Goran Sarić, nekadašnji komandant Specijalne brigade policije Republike Srpske – koji je u dva predmeta Državnog suda pravosnažno oslobođen krivice za genocid u Srebrenici i ratne zločine u Sarajevu.

Kako se navodi u saopštenju, oni su osumnjičeni za učestvovanje u ubistvu 22 osobe bošnjačke nacionalnosti.

(Detektor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: