20.7 C
Banja Luka

„Na crtu bih izašao i Dodiku! On nije narodni nego CIK predsjednik!“

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je Ljubiša Petrović.

“SNSD i stranke koje prate njihovu politiku će i u oktobru da dožive politički šamar i debakl jer će pozitivna politika koju provodim ponovo pobijediti”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović gostujući u rubrici “Bez uvijanja” jutarnjeg programa BN TV.

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je Ljubiša Petrović.

“Svakih sedam do petnaest dana oni saopšte neko novo ime. Nikoga se ne plašim. 100 posto sam siguran da ću da pobijedim. Nisam opterećen razmišljanjima. I 2020. godine kada sam se kandidovao nisam se kandidovao protiv nekoga, nego sam se sam se kandidovao za grad, za moje sugrađane. Ni tada nisam bio iznenađen pobjedom.”

Na pitanje da li bi se kandidovao i protiv Dodika, Petrović je rekao bezrezervno “DA”, jer je to, kako je naveo, CIK predsjednik koga nije izabrao narod Republike Srpske nego ga je na to mjesto postavila Centralna izborna komisija.

“Ako branite i zastupate sve ljudske, moralne vrijednosti, ako radite u interesu građana od najmlađih do najstarijih, onda nije bitno ko je preko puta vas i ko je sa druge strane.”

Posljednji test za to ko kako radi u Bijeljini je referendum koji je organizovala skupštinska većina predvođena SNSD-om.

“Drznuli su se da 2023. organizuju referendum koji je bio njihov najveći politički šamar kao najveći diletanti. Zamislite da su bar u jednoj, da ne kažem u 20 mjesnih zajednica da pobijede, oni su u svih 70 mjesnih zajednica izgubili. Građani su rekli da politika gradske uprave ide u pozitivnom smjeru”, rekao je Petrović.

To ne znači da smo u potpunosti zadovoljni razvojem grada, kaže Petrović.

“U situaciji smo da zbog višedecenijskim zanemarivanja sada ispravljamo sve. Mi sada ispravljamo zanemarene infrastrukturne projekte, obnove škola, domove kultura… Moramo da ulažemo dosta finsnsijskih sredstava da bi doveli u pristojno stanje sve što je zapušteno, ali i da oživimo društveni život. Da učinimo boljim i kvalitetnijim život od naše dječice do starih.”

Jedna od ogromnih obmana i laži je da su krivicom gradske uprave dovedeni u pitanje obroci u vrtićima, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

“Monstruozno je bilo neusvajanje rebalasna budžeta jer su time svi direktori ostali uskraćeni za sredstva za dobavljače.”

Za sve budžetske korisnike se isplaćuju redovne plate i doprinosi, rekao je Petrović.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here