28.7 C
Banja Luka

NA DODIKOV ZAHTJEV Poslanici Srpske danas na posebnoj sjednici o odlukama Predsjedništva BiH

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas u Banjaluci, a predloženim dnevnim redom je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su veoma štetni po vitalne interese Republike Srpske.

Na predloženom dnevnom redu je izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključaka i Odluka Predsjedništva BiH, usvojenih na 22. redovnoj sjednici održanoj 18. oktobra, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Poslanici bi, između ostalih, trebalo da se izjasne i o zaključcima o otvaranju Ambasade Azerbejdžana u Sarajevu i kancelarije Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i Odluka o prihvatanju Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Republike Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka koji se odnosi na Sporazum u oblasti odbrambene industrije.

Kolegijum Narodne skupštine je odlučio da će posebna sjednica, koja je zakazana na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, početi u 12 časova.

(Srna)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here