Naslovna Najnovije Na dvije plaže u Crnoj Gori zabranjeno kupanje

Na dvije plaže u Crnoj Gori zabranjeno kupanje

0

– Na dvije plaže u Baru zabranjeno je kupanje zbog lošeg kvaliteta vode, saopštio je danas crnogorski Institut za biologiju mora.

Kupanje je zbranjeno na plažama „Žukotrlica 01“ i „Žukotrlica 02“ i na njima je istaknuta crvena zastavica – simbol zabrane kupanja, prenosi RTCG.

„Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju.

Institut je takođe saopštio da je u opštini Bar morska voda na šest plaža bila odličnog, na pet dobrog, a na dve zadovoljavajućeg kvaliteta.

U opštini Herceg Novi uzorkovana je voda na ukupno 21 lokacije, od čega je na njih sedam ona bila odličnog, na osam dobrog, a na šest zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Kotoru na osam lokacija voda je bila odličnog, na dva dobrog, a na četiri zadovoljavajućeg kvaliteta.

Na području opštine Tivat, voda je bila odličnog kvaliteta na osam ispitivanih lokacija, dok je na jednoj lokaciji ona bila dobrog kvaliteta.

Đoković nakon meča ispunio obećanje braći kamiondžijama iz Banjaluke (FOTO/VIDEO)

Kako se navodi, u Ulcinju je od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda bila odličnog kvaliteta na njih 17, a dobrog na jednoj lokaciji.

Analize su pokazale da je morska voda u opštini budva bila odličnog kvaliteta na 29, a dobrog na tri lokacije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube