Naslovna Izdvajamo NAJNOVIJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Rusi ih kidaju i na nebu i na...

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Rusi ih kidaju i na nebu i na zemlji!

0

Ministarstvo odbrane Rusije prenosi najnovije podatke iz zone vojne specijalne operacije. Trupe Ruske Federacije i Narodne Republike razvijaju ofanzivu u Donbasu, vrše se precizni udari po vojnim ciljevima u nizu regiona Ukrajine.

Jedinice Oružanih snaga DNR zauzele su veći deo Novobahmutovke i bore se sa jedinicama ukrajinske 25. odvojene vazdušno-desantne brigade u povlačenju.

Visokoprecizno oružje dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja uništilo je jutros skladišta benzina i dizel goriva u Rafineriji nafte Kremenčug, iz koje se ukrajinska grupa trupa snabdevala u centralnim i istočnim regionima zemlje.

Ruski PVO sistemi oborili su dva ukrajinska helikoptera Mi-24 u blizini grada Sumi i naselja Urožajnoe. U vazduhu su uništene i 24 ukrajinske bespilotne letelice.

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i raketnih snaga su tokom noći pogodile 67 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: dva komandna mesta, dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije, 9 poljskih artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 54 područja koncentracije vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 124 aviona i 84 helikoptera, 381 bespilotna letelica, 1.882 tenka i druga borbena oklopna vozila, 203 višecevna bacača raketa, 786 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 1.764 jedinice specijalnih vojnih vozila su uništene.

Uhapšen je general vojske Ukrajine. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube