Naslovna Republika Srpska Bijeljina Nakon decenije priča, Bijeljina dobija sportsku dvoranu

Nakon decenije priča, Bijeljina dobija sportsku dvoranu

0

„Petrović Ljubiša nije zgodna figura da bude tu dok traje ova javna nabavka, pa je to i jedan od razloga zašto se nekome žuri! Ono što vam obećavam pratićete javnu nabavku od početka do kraja, po fazama i koracima, tako da svi mogu imati uvid u dinamiku, vrijednost radova, uopće cjelokupni proces“, naglasio je prvi čovjek grada Bijeljine.

„Svečano vas obavještavam da je projekat izgradnje sportske dvorane završen! Javna prezentacija biće organizovana naredne sedmice, a vrijeme i mjesto prezentacije ćete uskoro saznati“, saopštio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„U prilogu vam se nalazi kako će izgledati naša nova sportska dvorana, lokacija-Mileševska ulica, MZ Galac, u neposrednoj blizini stadiona. Dvorana će biti na tri etaže, ukupna površina objekta 4217 kvadratnih metara, u prizemlju će se nalaziti ulaz, biletarnica, podtribinski prostor, svlačionice, teretana, pomoćne prostorije, na prvom spratu su predviđene tribine, kafe bar i toaleti, a na drugom sala za konferencije, TV snimanje i kancelarije. Više o svemu na prezentaciji“, dodao je on.

Priča o sportskoj dvorani u našem gradu stara je, kaže Petrović, više od decenije, sačekala je mene i naravno glavni krivac zato što još uvijek nemamo sportsku dvoranu sam ja, no ne žalim se, navikao sam.

„Ovih dana je popularno potpisivanje koalicijskih sporazuma, pa da se podsjetimo, ne tako davne izborne 2020. godine potpisan je interesantan koalicijski sporazum između Milorada Dodika i pokojnog gradonačelnika Miće Mićića. U tom koalicijskom sporazumu je i izgradnja sportske dvorane, ali vrlo bitan podatak je taj da je Milorad Dodik obećao bez obzira tko bude pobjednik izbora 2020. godine, sa republičkog nivoa biće usmjerena sredstva za izgradnju sportske dvorane u Bijeljini”, istaknuo je Petrović.

Kako kaže, svima je jasno to se nije dogodilo, pa možda nije loša adresa Milorada Dodika za pitanje gdje je dvorana?

“Ne pokušavam da se opravda nepostojanjem suradnje između republičkog i lokalnog nivoa, jer ako ste preko Agrarnog fonda financirali asfaltiranje u periodu izbora i vremena prekršili Zakon o lokalnoj samoupravi što ne biste opet to uradili i financirali izgradnju sportskih dvorana preko nekog tijela, izmislićete već , eto neka Skupština grada bude dio tog velikog projekta, dajte novac i uredite dvoranu, daću vam prostor i na svom “čuvenom“ profilu i napisati – bravo za Skupštinu“, naveo je on.

Prema riječima Petrovića, u trenutku njegovog stupanja na dužnost gradonačelnika mi kao Grad nismo imali projekt/projektno-tehničku dokumentaciju za sportsku dvoranu.

„Projekte izrađuje Direkcija za izgradnju i razvoj grada, nalog za izradu Glavnog projekta sportske dvorane upućen je Direkciji aprila 2022. godine. Radi se o složenom projektu/kompleksnom poslu, gdje je prije iste izrade projekta neophodno sprovesti ažuriranje geodetskih podloga, izrada geomehaničkih elaborata, utvrđivanje konačnog projektnog zadatka pa tek onda samo projektovanje.U izradi projekta sudjeluju inženjeri arhitekture, građevine, hidrotehnike, elektrotehnike, strojarstva… Dakle, jedan kompleksan proces i ne završava se preko noći.Naši ljudi iz Direkcije predano su radili i tijekom prošle godine iznjedrili velik broj drugih projekata od kojih je jedan od zahtjevnijih bio i rekonstrukcija Račanske ulice”, istaknuo je i dodao:

„Sljedeći korak je raspisivanje javne nabavke za izvođača radova i to ćemo učiniti ove godine. E, sada ovo može biti za sladokusce tendera vrlo zanimljiva priča, to vam je ono, meni jedna trećina, vama druga, a treća ide za sportsku dvoranu, lijep način za bogaćenje“, kazao je.

„Petrović Ljubiša nije zgodna figura da bude tu dok traje ova javna nabavka, pa je to i jedan od razloga zašto se nekome žuri! Ono što vam obećavam pratićete javnu nabavku od početka do kraja, po fazama i koracima, tako da svi mogu imati uvid u dinamiku, vrijednost radova, uopće cjelokupni proces“, naglasio je prvi čovjek grada Bijeljine.

(BN) Foto:Facebook

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube