15.7 C
Banja Luka

Napadom na Vučića Galijašević otkrio pravo lice SNSD-a

– Galijaševićevo javno suprotstavljanje inicijativi Otvorenog Balkana i negativan stav prema Aleksandru Vučiću zbog promocije ove inicijative, naručen očigledno po nalogu nekoga iz vrha vlasti Republike Srpske, otkrilo je pravo lice SNSD-ove politike, istakao je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS.

„Očigledno je da je Galijašević izvođač radova u prenošenju stava kreiranog u SNSD-u. Optuživati Aleksandra Vučića da je otpisao Srbe iz regiona, kako tvrdi Galijašević, nezabilježen je nonsens i proizvod frustracije SNSD-a jer Vučić interese Srba na Balkanu posmatra na mnogo širi način od uskopartijskog pogleda na koji stvari posmatraju u SNSD-u“, pojasnio je Salatić.

On kaže da je inicijativa Otvorenog Balkana odlična regionalna ideja koja će prije svega spriječiti uvoz inflacije iz zemlja zapadne Evrope kao i stabilizovati tržište rada jer će zbog pojačane privredne aktivnosti radna snaga ostati u zemljama Zapadnog Balkana.

„Republika Srpska treba da se snažno zalaže da bude dio Otvorenog Balkana. Кako je predsjednik Šarović naglasio naš cilj u prvoj godini nove Vlade RS i Savjeta ministara BiH biće punopravno članstvo u inicijativi Otvoreni Balkan kroz koji u narednih osam godina Bosna i Hercegovina treba da bude pridruženi dio Evropske unije“, zaključio je Salatić.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here