Naslovna Crna Hronika “Nasmijani ubica”: Čaba Der pokušao u zatvoru da ubije Marinka Magdu

“Nasmijani ubica”: Čaba Der pokušao u zatvoru da ubije Marinka Magdu

0
Čaba Der, poznat i kao “Nasmijani ubica”, koji služi doživotnu kaznu, u zatvoru u Segedinu pokušao je da ubije Marinka Magdu.

Kako prenosi Blik.hu, incident se dogodio u ponedjeljak u kaznionici Čilag, kada je Der, koji duboko vjeruje da je Magda, inače serijski ubica sa sjevera Vojvodine, presudio njegovom bratu koji je u trenutku smrti imao svega 19 godina, kroz prozor ćelije počeo da prijeti Marinku i navodno ga napao nožem.

Gurnuo ruku kroz otvor

“Kako je Čaba ispričao, kada su velike vrućine, u kaznionici je dozvoljeno da se otvori prozor na vratima ćelije, kako bi moglo da uđe više vazduha. Moj klijent je vjerovatno iskoristio ovo i kada su stražari izveli Magdu u šetnju po hodniku gurnuo ruku kroz otvor i zamahnuo ka njemu. Vjerujem da je koristio nož koji je dobio uz obrok, a u međuvremenu je vrištao: Platićeš za smrt mog brata”, rekao je Derov advokat Kristijan Gulijaš:

Protekle decenije nisu umanjile Čabinu želju za osvetom. On je čvrsto uvjeren da je Magda Marinko pucao u glavu njegovog brata, koji je pogubljen sa devetnaest godina. Više od toga, Čaba Der duboko prezire i osuđuje postupke Marinka Magde. Kako je sam rekao, prema njegovom ličnom kodeksu časti, nasilje nad ženama i djecom nije dozvoljeno, a apsolutno je zabranjeno ubistvo – dodao je advokat.

(Izvor/Foto: Kurir)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: