Naslovna Društvo Nastojte da svaki vaš dan počne sa izražavanjem zahvalnosti onome što imate!

Nastojte da svaki vaš dan počne sa izražavanjem zahvalnosti onome što imate!

0

Ljudi su često skloni da zanemaruju ili čak podcenjuju ono što imaju i istovremeno idealizuju ono što nemaju. Ako ste stalno fokusirani na ono što nemate nećete biti dobro raspoloženi ni srećni veći deo vremena.
Zahvalnost prema onome što imate ne znači skromnost i odsustvo težnje za nečim što još uvek nemate. Izražavanje zahvalnosti znači poštovanje onoga što imate i što vašem životu donosi radost, prijatnost i smisao. Izražavanje zahvalnosti nema nikave veze sa religioznošću. Religiozne osobe zahvalnost izražavaju Bogu a osobe koje nisu religiozne zahvalnost mogu izražavati prema životu, univerzumu i sl. To je stvar slobodnog izbora.
Razmislite i pitajte sebe šta je to sve dobro u vašem životu što imate?
Šta je to u vezi čega ste zadovoljni?
Šta je to što volite?
Koje su to osobe koje volite, cenite ili su vam uzori?
Koje su to aktivnosti koje vam prijaju?
Koja je to hrana koja vam prija?

Šta je to u vama čime se ponosite i što volite kod sebe?
Kada odgovorite sebi na ova pitanja dobićete jedan spisak stvari na kojima možete biti zahvalni Bogu, životu ili univerzumu.
Počnite svako jutro izražavanjem zahvalanosti makar za jednu ili dve stvari.

Različitim danima možete izražavati zahvalnost za različite stvari koje imate. Možete to činiti tako što ćete reći sami sebi u sebi ili naglas ono za šta Zašto je izražavanje zahvalnosti važno u vašem kreiranju pozitivnog i optimističnog pristupa životu? Izražavajući zahvalanost za ono što već imate vi podsećate sebe koliko je vaš život već sada vredan i fokusirate se na pozitivno. Kada ste zadovoljni i fokusirani na pozitivno to potkrepljuje i jača vaš osećaj smisla života i daje vam snagu i motivaciju da stremite ka onome što želite a trenutno ne posedujete. Svako od nas može biti srećan samo u sadašnjem trenutku a ne budućnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: