16.7 C
Banja Luka

NATO SATELITI POKUŠALI DA SNIME REGION DONBASA, USLEDIO JE ŠOK! Operateri se zapanjili kada su videli snimke

Rusija je aktivirala svoje elektronsko i elektromagnetno oružje na satelite NATO-a koji snimaju teritoriju Donbasa, pokazju najnoviji snimci sa NATO satelita

Nakon što je Ukrajina krenula u novu ozbiljnu eskalaciju u Donbasu, Rusija je odlučila da oslobodi svoje majmoćnije nesmrtonosno oružje koje ima ubitačan uticaj na strane satelite koji nadgledaju region, jer nema drugog objašnjena za ono što su operateri NATO satelita primetili kada su pregledali snimke napravljene iznad Donbasa.

Naime, najnoviji satelitski podaci ukazuju na činjenicu da su sateliti koji prolaze preko Donbasa “aktivno potisnuti nepoznatim kompleksima”. Operateri su zaključili da se, sudeći po dometu ometanja, može raditi o sistemima za elektronsko ratovanje Krasuha.

Na prikazanim satelitskim snimcima vidi se da se sa ruske teritorije vrši snažan radio-elektronski uticaj na regione u Donbasu. Ovo sprečava strane satelite da dobiju pouzdane podatke.

Nešto slično je događalo se u poslednjihi nekoliko nedelja, a krajem novembra primećeno je premeštanje sistema za elektronsko ometanje Krasuha u Rostovsku oblast koja se graniči sa Donbasom.

informer

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here