Naslovna Sport “Neću da otkrijem da li sam se vakcinisao, to je privatna stvar”

“Neću da otkrijem da li sam se vakcinisao, to je privatna stvar”

0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je njegova privatna stvar da li se vakcinisao ili ne i da ne želi da to otkriva javnosti.

On je u intervjuu za “Blic” govorio o planovima do kraja ovogodišnje sezone.

Za sada planiram da igram Pariz, Završni masters u Torinu i Dejvis kup. To mi je raspored do kraja sezone. U Beogradu bi trebalo da budem do kraja nedelje, a onda ću nedelju dana pred takmičenje u Bersiju da odem iz Srbije kako bih se više posvetio treninzima i pripremama. Za sada, sigurno ću biti u Beogradu do kraja nedelje jer mi i deca idu u školu ovde i Stefanu je rođendan za nekoliko dana, pa ćemo to ovde proslaviti sa familijom. – rekao je Novak.

Još uvek nije potpuno poznato pod kojim uslovima će biti održan Australijan open naredne godine, a Novak ističe da prati situaciju.

Pratim situaciju oko Australije i koliko sam razumeo konačna odluka Vlade Australije i Tenis Australije biće za dve sedmice, znači to je prva ili druga nedelja novembra. Ne verujem da će se nešto mnogo menjati uslovi u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, biće dosta nekih restrikcija. Ono što sam čuo od svog menadžera koji je u direktnom kontaktu sa ljudima iz Federacije Australije jeste da oni pokušavaju da poboljšaju uslove za sve. I za one koji su se vakcinisali i za one koji nisu.

Smatra da je neumesno pitati nekoga da li se vakcincisao, te on neće otkrivati da li je to uradio.

Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: ‘Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!’ oni će to da zloupotrebe.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube