Naslovna Izdvajamo Nečuveni napadi na gradonačelnika Banjaluke

Nečuveni napadi na gradonačelnika Banjaluke

“Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao akter najvećeg diplomatskog skandala u „slučaju ikona“, je posljednja osoba koja bi trebalo nekog da optužuje za pravljenje diplomatskih skandala”, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Nakon sastanka gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, podigla se bura jer je Stanivuković nosio mikrofon na reveru. To je izazvalno brojne negativne komentare vladajuće većine. Opozicija poručuje da su napadi na Stanivukovića nečuveni i brutalni, a da osobe koje prozivaju gradonačelnika Banjaluke nemaju moralno pravo da to čine.

„Naime, mikrofon na njegovom reveru, koji je Stanivuković previdio i zaboravio da skine nakon svečane akademije, predstavlja se kao veliki skandal i tobožnji pokušaj nekog snimanja razgovora kojem su svi akteri prisustvovali. U tim napadima prednjači predsjednik SNSD-a koji je napravio diplomatski skandal i gaf koji se ne pamti, kada je ministru inostranih poslova Ruske Federacije gospodinu Lavrovu poklonio ikonu sumnjivog porijekla, nevješto dajući različita obrazloženja o vlasništvu nad samom ikonom“, rekao je Radović.

Zamjenik predsjednika SDS-a ističe da je očigledno da Dodik opet pokušava da ospori činjenicu da je zbog svog ponašanja potpuno izgubio povjerenje Banjalučana, koji su pokazali da ne žele vlast koju on propagira.

„Dodik je otišao toliko daleko da je čak sebi dao za pravo da kaže da je on mogao da “ubijedi” gospodina Vučića da uopšte ne dolazi u Banjaluku. U tome scenariju mu se priključila i gospođa Cvijanović, koja je očito predsjednik jednog dijela građana Republike Srpske, glasača i simpatizera SNSD-a, dok je problemi ostalih građana uopšte i ne interesuju“, navodi Radović.

On je upitao da li je Cvijanovićevoj važniji mikrofon na reveru Stanivukovića, nego činjenica da Republika Srpska nema vakcina za svoje građane ili to što se potpuno netransparentno zadužujemo iznosom od 300 miliona evra po ogromnoj kamatnoj stopi od 4,75% koju banke više ne mogu da daju niti jednom privrednom subjektu u Republici Srpskoj i BiH.

„Da je istina drugačija, vjerovatno bi gospođa Cvijanović kritikovala ponašanje i rad Vlade Republike Srpske. Medijska diskreditacija gradonačelnika Banjaluke upravo je pokušaj da se skrene pažnja sa zaduženja na Londonskoj berzi, koje služi za pokriće budžetskih rupa ili za tobožnje povećanje plata i penzija, iako je svima jasno da se plate mogu povećati samo rastom budžetskih prihoda, a ne podizanjem kredita sa visokim kamatnim stopama. Sigurni smo da javnost prepoznaje da je ova vlast izgubila kompas i osjećaj za stvarnost i da zaista treba što prije da ode“, poručio je Radović.

Radović kaže da SDS daje punu podršku gradonačelniku Banjaluke koji ima istinsku volju i želju da Banjaluka bude mnogo ljepši, bolji i pravedniji grad.

(BN)