Naslovna Region Neke Srbe interesuje Dubrovnik i Rovinj, mene interesuju Jasenovac, Jadovno i Smiljane

Neke Srbe interesuje Dubrovnik i Rovinj, mene interesuju Jasenovac, Jadovno i Smiljane

0

Predsjednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara na današnjem spajanju mjesta kazao je da narod i građani Srbije biraju da Srbija ima srpsku vladu koja će voditi računa o svojim interesima, a komentarišući stav ambasadora SAD Kristofera Hila.

„Veoma mi je drago što je ambasador Hil rekao da se neće miješati u izbor ministara. To je čini mi se normalno. Čini mi se da se ni ranije nisu miješali, naročito 2008. Naša će vlada biti skrojena po mjeri naroda“, kazao je Vučić.

Naglašava da Amerika važna sila, ali i da Srbija gleda svoje interese i da je na evropskom putu.

„Ali Srbija će čuvati svoje vrijednosti i neće gasiti prijateljstva po bilo čijem zahtjevu“, kazao je on.

O posjeti Jasenovcu

Komentarišući navode hrvatskih medija da će ga uhapsiti ako posjeti Jasenovac, Vučić kaže da se dobrovoljno ponudio da uđe sam.

„Mogu da vas pitam, šta mislite, zašto su one priče iz Petrinje puštali u javnost. Puštali su ih jer su mislili da nikad više neću ići u Jasenovac. Zamislite šta  bi bilo u EU da smo mi izmislili priče za Plenkovića da je tukao zatvorenike. Oni su to ne samo izmislili, već su cijelu akciju osmislili, a nisu pustili samo jednog kretena da slaže“, pojašnjava on.

Što se tiče njihovih tabloida koji govore da ljudi hvale Dubrovnik i ostala ljetovališta na hrvatskom primorju, Vučić kaže da su u pravu i da oni imaju pravo da ih hvale.

„Mene ne interesuje Dubrovnik i ne stidim se to da kažem. Nikakav problem nemam sa ljudima koji to vole. Za mene je u Hrvatskoj važan Jasenovac, Jadovno, Smiljane. To je ono kad su Teslu proglasili Hrvatom iako nikakve veze nema. To je kao da mi kažemo da smo nastavljači Rimskog carstva jer imamo 17-18 imperatora rođenih na teritoriji Srbije. Da ne pričam šta su uradili sa porodicom Tesla uradili“, kazao je on.

Vučić precizira da je potpuno ok da ga uhapse ako žele i da to govori o hrvatskom režimu, ali i da je Srbija antifašistička i antinacistička država.

„To nećemo dati. Mnogo je krvi prosuo srspki narod. Ja od njih neću da odustanem, a hapšenje bi samo nastavilo porodičnu tradiciju Vučića. Što bi moja generacija bila izuzeta. Ono što je moj otac gradio je spaljeno, a njegovog oca su ubili. Hapšenje je mala stvar“, zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube