Naslovna Republika Srpska Nema odluke o zaštitnim mjerama za uvoz mesa

Nema odluke o zaštitnim mjerama za uvoz mesa

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da na današnjoj sjednici, u drugom krugu glasanja, nije usvojena odluka o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na period od dvije godine.

Košarac je novinarima rekao da su za odluku glasali predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović, ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić i on.

On kaže da ostali nisu glasali iz neobjašnjivih razloga, te da će se ova odluka ponovo naći na narednoj sjednici Savjeta ministara.

– Smatram da bi ovo bila dobra odluka, da na osnovu argumenata i činjenica, tretirajući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, otpočnemo pregovore sa predstavnicima Evropske komisije, kako bi ovo pitanje tretirali na zajednički način i došli do odluke Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, što bi podrazumijevalo da se, mimo ove odluke uđe u proces izmjena Sprorazuma o stabilizaciji i pridruživanju – objasnio je Košarac.

(Srna)