18.7 C
Banja Luka

„Nemaju stvarnu namjeru“ Govedarica tvrdi da je SNSD pokrenuo priču o povratku nadležnosti u strahu od korupcionaških afera

Najnoviji talas podizanja nacionalnih tenzija od strane SNSD je uslijedio kada je, nakon smjena ključnih ljudi u pravosuđu BiH, počelo procesuiranje korupcionaških afera, izjavio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

On kaže da je za pričom o povratku nadležnosti SNSD posegao nakon što su odblokirane pravosudne institucije koje su bile politički zaštitnik SNSD i njihovih trabanata i nakon što su počela hapšenja osumnjičenih za korupciju.

– Da bi preusmjerio pažnju javnosti sa za vlast nepovoljne situacije, Dodik se ponašao po principu hajde da jedan problem riješimo tako što ćemo otvoriti novi koji će biti još veći – navodi Govedarica.

Kaže da u SNSD priči o vraćanju nadležnosti nema ni trunke iskrenosti.

– Oni koji su prenosili nadležnosti sada se pojavljuju na bijelom konju sa pričom da će ih oni Republici Srpskoj  i vratiti. U pitanju je politička prevara kojoj je cilj i da se u izbore uđe u atmosferi velikih nacionalnih tenzija i obećanja o vraćanju nadležnosti koja neće biti ispunjena – istakao je Govedarica.

Navodi da su dosadašnji potezi vlasti u Republici Srpskoj najbolji dokaz da kod njih nema stvarne namjere za vraćanjem nadležnosti.

– SNSD je 20. oktobra rekao da će svi zakoni biti pripremljeni, a da će 26. oktobra biti usvojeni, te da će istovremeno kada budu usvojeni u NSRS biti stornirani na državnom nivou. To se tada nije desilo pa su onda obećali da će do toga doći oko polovine novembra. Ništa ni tada nisu uradili i sve su odgodili za sredinu decembra. Kada je taj datum konačno došao, niti smo dobili zakone koji storniraju one na nivou BiH, kao ni zakone u RS, nego smo zaključke u kojima je rečeno da će se u roku šest mjeseci sve to izdešavati – podsjetio je Govedarica, saopšteno je iz SDS.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here