Naslovna Uncategorized NEŠIĆ SE SLIKAO SA DODIKOM! Evo gdje su pošli

NEŠIĆ SE SLIKAO SA DODIKOM! Evo gdje su pošli

0

Predsjednik RS Milorad Dodik stigao je u Sankt Peterburgu gdje će prisustvovati 12. Internacionalnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti koji počinje danas i trajaće do 25. aprila. U Rusiju su otputovali Nenad Nešić i Željko Budimir.

Prema programu organizatora, učesnici sastanka bi trebalo da diskutuju o dva glavna pitanja agende, a to su “Obezbjeđenje informacione bezbjednosti u uslovima formiranja policentričnog svjetskog poretka: izazovi i mogućnosti” i “Očuvanje nacionalnog identiteta i tradicionalnih vrijednosti država svijeta kao neodvojivi dio održavanja međunarodne bezbjednosti, mira i stabilnosti”.

Planirane su i diskusije u okviru dva tematska okrugla stola i to na teme “Međunarodna saradnja u oblasti suzbijanja ilegalnih migracija” i “Aktuelna pitanja zaštite stanovništva u uslovima vojnih sukoba i vanrednih situacija prirodnog i ljudskog porijekla”.

Očekuje se da Internacionalni sastanak sutra otvori sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Platonovič Patrušev nakon čega će pozdravn riječ putem video-obraćanja uputiti presjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

U delegaciji Republike Srpske je i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

U Sankt Peterburgu je i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin, kao i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: