20.7 C
Banja Luka

Nestorović napustio svoj pokret

BEOGRAD – U toku procesa preobražaja pokreta „Mi, glas iz naroda“ došlo je do izvjesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, i Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su 20. februara, demonstrativno napustili „Pokret MI – Glas iz naroda“, objavljeno je u saopštenju na sajtu ovog pokreta.

U sjenci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsjednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret a za njim i Aleksandar Pavić, navodi se u saopštenju, prenijela je Nova.

Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Vijeće Pokreta koje čini pet osnivača: Siniša Ljepojević, Mitar Kovač, Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević, dodaje se u saopštenju.

Prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju, zaključuje se u saopštenju.

„Drugim riječima, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta. Ovim povodom sutra u 13 časova biće održana konferencija za štampu Pokreta Mi“, stoji u saopštenju.

Nastupajući kao grupa građana na izborima 17. decembra prošle godine, ovaj pokret je ostavario uspjeh, osvojivši 13 poslaničkih mandata u parlamentu Srbije, kao i šest odborničkih u Skupštini Beograda, zahvaljujući čemu su postali jezičak na vagi između vlasti i opozicije kada je u pitanju formirarnje beogradske vlasti.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here