24.7 C
Banja Luka

„NIJE ZNAO NI DODIK“ Vukanović tvrdi da je hotel „Košuta“ premijer prodao u četiri oka, Višković prijeti tužbom (VIDEO)

Narodni poslanik Nebojša Vukanović iznosi neistine i neprovjerene informacije u vezi za hotelom „Košuta“ na Jahorini, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Ističu da je dio imovine hotela „Košuta“ prodat u stečaju, a postupak prodaje obavljao je stečajni upravnik.

U Vladi kažu da su reagovali „u cilju objektivnog informisanja javnosti, a po pitanju netačnih navoda i neistina o prodaji hotela „Košuta“ na Jahorini koje je u svom videu na Jutjub kanalu objavio narodni poslanik Nebojša Vukanović“.

– Vlada Republike Srpske i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kojeg narodni poslanik Vukanović pominje u video sadržaju, nisu vodili postupak stečaja niti prodaje hotela niti su to i mogli, što je jasno precizirano Zakonom o stečaju – saopšteno je iz Vlade.

Tvrde da Vukanović ovim video sadržajem „u kojem je objavio niz neistina i netačnih informacija obmanjuje javnost u Republici Srpskoj, nanosi štetu Vladi Republike Srpske i predsjedniku Vlade, Radovanu Viškoviću“.

– Zbog toga će Vlada i predsjednik Višković podnijeti tužbu za klevetu kojom će pored ovih navoda biti obuhvaćeni i ostali netačni navodi i netačne informacije koje je u javnosti objavljivao narodni poslanik Nebojša Vukanović i time pokušavao narušiti ugled Vlade Republike Srpske i predsjednika – saopštava Vlada.

Podsjećamo, Vukanović je juče objavio video snimak pod naslovom „Kako je Višković prodao Vladin hotel Košuta na Jahorini dogovorom u 4 oka“, koji do sada ima 25.656 pregleda.

Vukanović kaže da je hotel opustošen i devastiran da bi mu se oborila cijena i da bi neko „s kim Vlada ima dogovor, kupio taj hotel ispod cijene“.

– Hotel je bio dobar, ali je uništen u ratu i poslijeratnom periodu. Ali ima 14.000 kvadrata zemljišta, 14 dunuma, a ovdje dunum zemljišta trenutno iznosi milion maraka. Ali je vlada premijera Viškovića i IRB donijela odluku da proda ovaj hotel za svega šest miliona maraka ili 70 odsto cijene koja je bila procijenjena. Bog zna koliko vrijedi sama lokacija, pretpostavljam 14 miliona KM, plus već imate dozvole, papire, tako da objekat za godinu dana može biti u funkciji i vratiti novac – kaže Vukanović na snimku.

On tvrdi da je sve urađeno netransparentno, mimo znanja javnosti i narodnih poslanika.

– Direktnim postupkom prodat je privatnom hotelu „Termag“ koji odlično posluje… Za prodaju ovog hotela „Termagu“ nije znao čak ni Milorad Dodik. Višković je to uradio u četiri oka, misleći da je dovoljno dao za partiju ugovora i tendera, da i on može nešto malo za sebe da uzme, prstiće da umoči u med. Tako da je to izazvalo turbulencije u Vladi – tvrdi Vukanović.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here