18.7 C
Banja Luka

Zolak ismijao Viškovića: Umjesto medicinske vode, koristitite česmovaču, isto je

Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je današnju izjavu premijera Srpske Radovana Viškovića o korištenju industrijskog kiseonika u zdravstvu Srpske.

“S obzirom na to da predstavnici vlasti Republike Srpske, konkretno predsjednik Vlade, nastavljaju sa obmanjivanjem javnosti i branjenjem neodbranjivog po pitanju “liječenja” industrijskim kiseonikom pacijenata u Republici Srpskoj, krijući se iza “analize” koja je pokazala procentualni sadržaj kiseonika od 99 zarez nešto u njihovom uzorku, ovu priliku ću iskoristiti da im dam jedan prijedlog, koji će biti potpuno u skladu sa njihovim principima “liječenja” pacijenata”, kazao je Zolak.

Prijedlog je sljedeći – prekinite sa nabavkom medicinske vode za injekcije i infuzije u bolnicama, i počnite koristiti vodu iz česme, naglasio je on.

“Efekti po pacijente će, po vama, biti isti kao i sa kiseonikom, s tim da ćete u ovom slučaju dobiti još bolji rezultat“ analize,“ jer je svima jasno da će procenat vode u česmovači biti okruglih 100 odsto.

I za kraj, jedna bitna napomena- nakon što počnete sa predloženim, na nekoj od sjednica Skupštine ne zaboravite da ponovite zaključak sličan onom kojim odobravate industrijski kiseonik za „liječenje,“ samo ovaj put stavite vodu, čisto da svi znamo da je sve „legalno”, istakao je Zolak.

Višković je  između ostalog, kazao da je stanje sa nabavkom kisika uredno i tako će biti i ubuduće.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here