Naslovna Crna Hronika Njegovo hapšenje je pitanje dana: Radoje Zvicer lociran u Južnoj Americi

Njegovo hapšenje je pitanje dana: Radoje Zvicer lociran u Južnoj Americi

Bezbjednosne službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP i BIA, locirale su Radoja Zvicera, navodnog vođu „kavačkog klana“, u jednoj od zemalja Južne Amerike.

Kako „Novosti“ saznaju, on neprestano mijenja boravište, pa čak i države ovog dijela svijeta, kako bi umakao potjeri, ali mu policija praktično diše za vratom.

Preko nacionalnih biroa Interpola danonoćno se razmjenjuju informacije, jer je za ovim Kotoraninom Srbija raspisala međunarodnu „crvenu potjernicu“, a u međuvremenu se u potragu za njim uključila i Crna Gora.

“Za kretanje po Latinskoj Americi koristi lažna dokumenta ali ga i čuvaju tamošnji narko-bosovi“, navodi izvor „Novosti“.

“Prema informacijama kojima raspolažemo ima falsifikovana dokumenta Severne Makedonije, Hrvatske i Ukrajine. Bez obzira na veze sa kokainskim kartelima, njegovo hapšenje je pitanje dana.

Zvicer je prema operativnim saznanjima evropskih policija, jedan od glavnih snabdevača kokainom na Starom kontinentu. Krijumčarski lanac na čijem je čelu jedan je od najuhodanijih i sve doskora, zahvaljujući vezama u pojedinim policijama, najzaštićenijih.

Istraga koja je u Srbiji pokrenuta protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića došla je do saznanja da su oni ne samo deo ovog švercerskog lanca, već da je njihov vođa upravo ovaj Kavčanin. Ne samo da su trgovali narkoticima već su po Zvicerovom nalogu ubijali i suparnike, pišu Novosti.

“Neka od najmonstruoznijih zvjerstava počinili su po direktom nalogu Radoja Zvicera”,  ističe sagovornik Novosti.

Da bi mu pokazali lojalnost, organizovali su i počinili brojne likvidacije u regionu, ali i širom Evrope. Posebno je monstruozan način na koji su uklanjali dokaze u kući smrti u Ritopeku.

Podsjetimo, policija je u štek-vikendici nadomak Beograda nedavno pronašla arsenal oružja, ali i industrijsku mašinu za mljevenje mesa i kostiju. Vještačenjem su u njoj identifikovani ljudski biološki tragovi. Pronađeni su i alat, kao i gumena odijela i obuća, koje su pripadnici grupe koristili kako bi se otarasili tijela svojih žrtava.