29.7 C
Banja Luka

Noleta će trenirati žena?

Pred Novakom Đokovićem narednih dana i nedjelja je velika odluka, da li će angažovati novog trenera i ko bi to mogao biti.

Novak je nedavno rekao da “još nema jasnu ideju” kojim putem će ići, a u međuvremenu, u svijetu tenisa mnogo je spekulacija, od toga da će to biti Nenad Zimonjić, pa do toga da bi mogao da vrati Marjana Vajdu ili Borisa Bekera, dok pojedini tvrde da bi za trenera mogao da angažuje i ženu – Končitu Martines, Ameli Morezmo ili čak Džudi Mari.

Kako god bilo, jedna od bivših šampionki, Belgijanka Žistin Enan, smatra da je prije ili kasnije moraalo da dođe do razlaza sa Goranom Ivaniševićem.

“Bilo je vrijeme za obojicu da krenu dalje. U svakom slučaju, osjećamo da je među njima bila jaka veza. Ivanišević mu je mnogo pomogao i takvo razdvajanje je uvijek moguće u karijeri jednog igrača”, smatra Enan, prenosi b92.

Po nekima, nije nerealna opcija ni da Novak u finišu karijere bude bez trenera. Enan je dala svoj primjer.

“Po meni i tome gdje sam ja tada bila u karijeri, kada sam bila broj jedan, tako nešto bi izgledalo nezamislivo. To je veoma lično, ja sad pokušavam da uronim u svoja osjećanja od tada. Svaka situacija je drugačija, svako iskustvo. Uvijek će biti ljudi oko Novaka Đokovića. Vidimo da na primjer ima veliko povjerenje u kondicionog trenera. Potrebno je da evoluira, nijedna vrata ne treba zatvarati, uradiće što osjeća da je najbolje u svakom slučaju, a to je veoma lična odluka”, zaključila je Belgijanka.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here